lauantai 23. huhtikuuta 2011

Nokkosrisotto

Nokkonen on parhaimmillaan toukokuussa kun kasvit ovat nuoria ja pienilehtisiä. Poimi nokkosia paljon enemmän kuin luulet tarvitsevasi, sillä ne kutistuvat lähes olemattomiin. Yarg-juusto on kotoisin Cornwallista. Se on kermainen, keskivahva ja kääritty nokkosiin.

pari kourallista nokkosia
3 rkl voita
½ valkoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 dl carnaroliriisiä
1 dl valkoviiniä
9 dl kanalientä
50 g Yarg-juustoa

Pese nokkoset ja upota hetkeksi kiehuvaan veteen. Huuhtele jääkylmässä vedessä, jotta nokkoset säilyttävät värinsä. Leikkaa nokkoset karkeasti. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit voissa lämpimän kultaisiksi. Kuullota lopuksi nokkoset yhdessä sipulien kanssa. Lisää riisi kattilaan lämmittelemään hetkeksi. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Keitä risottoa hiljaisella tulella ja lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan. Helli lopuksi risottoa voilla ja juustolla.

Resepti: Just Cook It 23.4.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Herkku & Koukku 26.6.2009
Sillä sipuli 28.5.2012

Ei kommentteja: