tiistai 15. elokuuta 2023

Kotona tehty pesto

America's Test Kitchenin testaamat reseptit ovat takuuvarmoja! Pesto säilyy jääkaapissa pari päivää tuorekelmun alla tai voit pakastaa sen pieninä annoksina.

3 valkosipulinkynttä
4 rkl pinjansiemeniä
5 dl tuoretta basilikaa
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
1 dl neitsytoliiviöljyä
30 g parmesanjuustoa

Laita kattilallinen vettä kiehumaan. Keitä varrastikkuun keihästettyjä valkosipulinkynsiä 45 sekunnin ajan. Säästä keitinvesi pastaa varten. Huuhtele valkosipuli kylmän veden alla. Kuori ja silppua kynnet. Paahda pinjansiemeniä lämpimällä pannulla viiden minuutin ajan kunnes ne ovat kultaisia ja tuoksuvia. Kerää basilikasta ja persiljasta lehdet pestoa varten. Laita lehdet muovipussiin ja hakkaa niitä lihanuijalla. Laita kaikki aineet juustoa lukuunottamatta syvään kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella karkeaksi. Raasta parmesanjuusto ja sekoita peston joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa. Syö.

Vinkki: Gluten-Free Girl 15.8.2005 (blogi suljettu)
Resepti: American's Test Kitchen

ENSI KERRALLA
Persiljaa ei varmaan tarvita? Teelusikallinen suolaa oli sopiva määrä. American Test Kitchenin ohje on varmaan ihan hyvä, mutta haluaisin tietää mitä jokaisen työtavan taustalla on.

KAIKKI TYKKÄÄ
The Pioneer Woman 29.8.2011 - blenderillä
Simply Recipes 12.12.2012 - saksanpähkinäpesto
Nautiskellen 7.2.2012 - yksinkertaista

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 22.2.2006 -  Aidon genovalaisen basilikan makuu tulee maan mineraaleista. Basilikaa kasvatetaan suojassa auringolta ja sen lehdet poimitaan nuorina. Sisilialainen pähkinäpesto ja pesto rosso.
101 Cookbooks 25.3.2007 - silppua basilika käsin terävällä veitsellä
David Lebovitz 1.7.2008 - tee pesto morttelissa
David Lebovitz 5.3.2011 - voikukkakukkapesto
Herkkusuun lautasella 23.3.2011 - 1 valkosipulinkynsi 30 basilikan lehdelle
Saveur 28.7.2011 - kaikki lähtee basilikan lehdistä
Suolaa & hunajaa 14.3.2012 - älä tunge pestoa joka paikkaan
Campasimpukka 21.5.2012 - sopiva määrä ja säilytys
Kokkeillaan 24.8.2012 - pesto rosso
Kaikki äitini reseptit 30.5.2013 - lipstikkapesto

Ei kommentteja: