perjantai 29. huhtikuuta 2011

Hampurilaissämpylä

Hampurilaissämpylät ovat pehmeitä, valkoisia ja oi niin ihania. Kotitekoiset sämpylät voittavat milloin tahansa kaupan nihkeät versiot. Tällä ohjeella saat 6 reilun kokoista sämpylää.

25 g voita
2½ dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa
½ tl Maldon-suolaa
½ tl sokeria
6-7 dl jauhoja
1 kananmuna
3 rkl seesaminsiemeniä

Sulata voi kattilassa. Lisää maito joukkoon ja lämmitä hetken aikaa. Liota hiiva nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja jauhot. Vaivaa kunnes taikina on tasainen. Anna taikinan kohta liinan alla puolen tunnin ajan. Kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa siitä muotilla pyöreitä paloja, joiden läpimitta on noin 10 senttiä. Anna sämpylöiden kohota liinan alla puolen tunnin ajan. Voitele sämpylät kananmunalla. Ripottele sämpylöiden päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa 10-12 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Resepti: Cloudberry Quark 29.4.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 3.7.2009
Food People Want 27.5.2010
Just Cook It 13.7.2010
Siskot kokkaa 7.3.2012
Hunter Angler Gardener Cook 3.7.2011
Ankerias Vipunen 11.7.2012
Suolaa & hunajaa 20.11.2012
Rouva Raadelmasta 28.11.2012
Sillä sipuli 4.4.2014
Kokkeilaan 1.5.2014
HS Ruokatorstai 2.6.2014
Culinarista 25.7.2011

Ei kommentteja: